PåRiktigt

RadioReklamByrån PåRiktigt föddes i samma i samma stund som radioreklamen blev tillåten i Sverige, första april -93. Vi var några glada entusiaster med musiker- och ljudteknikerbakgrund som flyttade in i lokaler på Norra Vallgatan i Malmö och trodde vi skulle rädda världen. Verkligheten visade sig se lite annorlunda på saken, regeringsbeslutet att sälja ut sändningstillstånden drog ut på tiden och därmed fanns inte mycket reklam att producera.

Så småningom kom i alla fall stationerna igång och vi hade under tiden hunnit lära oss mycket, vi hade en färdig organisation, en intrimmad studio och en stor röstbank. Jobben började trilla in i allt högre tempo och gör så fortfarande. Vi har kanske inte räddat världen men vi har åtminstone en stor del i radioreklamens utveckling och framför allt har våra spotar hjälpt många annonsörer att öka omsättningen.

I januari -96 köpte Film&TV; Media 25% av bolaget och ett givande samarbete inleddes. Vi kompletterar varandra resursmässigt, vilket i sin tur betyder samordningsvinster för reklamköparen. Att på ett tidigt stadium kunna projektera både film och radio ger kunden ekonomiska och kreativa fördelar. För oss innebär det smidigare lösningar och därmed ökad konkurrenskraft. Att vi dessutom tillsammans blivit mycket starkare på specialskriven musik är något vi får stå ut med...

För att markera den nya eran i vårt företags historia har vi bytt både miljö och logo. Första juni -96 blev vi grannar med Film&TV; Media och sitter nu i nya och fräscha lokaler på Derbyvägen. Med en nybyggd studio, trevlig omgivning och mycket arbete ser vi fram emot en spännande och kreativ fortsättning på hösten.


Framgång kan också lite mer fåfängt bestå i bra placeringar i reklamtävlingar. I årets upplaga av Top Spot, tävlingen där den bästa skånskproducerade radioreklamen koras, var 20 av de 59 nominerade bidragen signerade PåRiktigt. Slutresultatet, 3 spotar bland de 6 bästa, behöver vi väl heller inte skämmas över.

500 spotar!
Nya grepp!
Välkommen!